Ваші виробничі потоки, ефективність та якість довірені MES-MOM

Ваші виробничі потоки, ефективність та якість довірені MES-MOM

Однією з першочергових цілей підприємства є продуктивність. Поняття продуктивності коротко описує співвідношення "витрати-випуск". Якщо говорити ширше, то це взаємозв'язок між ресурсами, такими як робоча сила, сировина, інструменти та машини, енергія, вода, які ми використовуємо під час виробництва, та продуктом, який ми отримуємо в кінці виробництва. Якщо ми виміряємо обсяг товарів або послуг, вироблених за одиницю часу, наприклад, за день, місяць або рік, і розділимо його на кількість ресурсу або ресурсів, які ми використовуємо для їх виробництва, ми знайдемо коефіцієнт продуктивності. Хоча ми використовуємо ті самі ресурси за той самий проміжок часу, але якщо ми отримуємо більше і якісно кращої продукції, то це означає, що ми підвищили свою продуктивність. Звичайно, якість при цьому не повинна бути поставлена під загрозу. Для цього необхідно знати раціональне та ощадливе використання ресурсів, а також досліджувати та вивчати шляхи кращого використання ресурсів шляхом вивчення виробничих потоків.

Методи роботи та переваги систем MES-MOM можна перерахувати наступним чином:

  • Моніторинг виробничих процесів здійснюється дистанційно та в режимі реального часу. Вся інформація, що виникає в процесі виробництва (інспекція, контроль якості, управління виробництвом, зберігання даних і т.д.), надається, що дозволяє візуалізувати, управляти і експлуатувати.
  • Серійні процеси як для декількох потоків, так і для продуктів в технологічних лініях управляються і контролюються з високою гнучкістю. Завдяки впровадженню інструкцій та моніторингу виконання як формул, так і серій, забезпечується однакова якість та підвищується операційна ефективність.
  • Забезпечується ефективне виконання процесів відповідно до їх характеристик та управління виробництвом в таких процесах, як виробничі замовлення, визначення продукції, відстеження запасів, збір даних.
  • Потреба в прибутковому, високоякісному виробництві відповідає потребі ринку в інформації про компоненти, які складають кінцевий продукт, а також в реєстрації технологічних показників і показників якості, отриманих в результаті різних процесів і випробувань, яким піддається продукт на етапі виробництва.
  • Рішення для управління продуктивністю, простоями та KPI (Key Performance Indicator). Це дозволяє нам проводити комплексний аналіз продуктивності різних машин, ліній і виробничих середовищ (OEE, MTBF, MTTR, TEEP...), що входять до складу заводу, з метою підвищення ефективності та використання активів.
  • Це дозволяє нам керувати процесами на заводі, включаючи управління стандартами виробничих процесів, таких як робочий процес і процедури аварій, де системи і люди співпрацюють, або завдання самооцінки якості, технічного обслуговування і т.д.
  • Забезпечує коригувальні, профілактичні та прогнозні рішення для аналізу активів, які, завдяки завчасному попередженню та діагностичним повідомленням, дозволяють користувачеві вирішувати ускладнення до того, як вони стануть проблемами, що суттєво впливають на роботу.
  • Забезпечує управління та моніторинг якості рослин. Заходи включають управління специфікаціями, управління визначенням та здійсненням відбору зразків якості, управління станами партій (статус/зміна шляху) та звітами з якості. Вона також включає в себе SPC (статистичне управління процесом) в режимі реального часу і використовує графіки і правила з визначеними параметрами для генерації оповіщень.
  • Для рішень з енергоменеджменту доступні спеціальні програми моніторингу та аналізу. Надає інформацію про енергоспоживання, пов'язану з виробничими даними (виробничі одиниці, зміни, дні, години...). Енергія розглядається як складова конкурентоспроможності, а не як витрати.
  • Виробнича розвідка дозволяє нам прогнозувати дані, отримані в ході виробничих процесів, разом з бізнес-даними, такими як показники продажів, прибутку або інвестицій. Індивідуальні звіти та інформаційні панелі з найважливішими ключовими показниками ефективності для керівництва надають загальний огляд вашого бізнесу в режимі реального часу.
  • Включення бази даних зі структурованою інформацією дає користувачеві нові можливості для аналізу даних, отриманих протягом усього виробничого процесу. Таке організоване представлення даних робить їх більш зручними для користувача та ефективними з точки зору надання рекомендацій для прийняття рішень.
  • Всі модулі можуть бути інтегровані в ERP (Enterprise Resource Planning) через Web Service або SQL Server. Таким чином, ми можемо виконувати такі операції, як відправка виробничих замовлень, введення формул, створення списків матеріалів. Крім того, ми можемо отримувати таку інформацію, як статус замовлень, надісланих із систем МОН-МОМ, використання ресурсів, таких як робоча сила, техніка, сировина тощо, в режимі реального часу.

Підводячи підсумок, можна знизити витрати, підвищити якість і визначити кроки, які необхідно зробити, отримавши необхідні дані для більш швидкого виробництва. Таким чином, ви можете підвищити продуктивність, організувавши свої виробничі потоки. Oskon аналізує ваші виробничі потоки за допомогою систем MES і MOM, збирає необхідні дані з вашого бізнесу і дозволяє вжити необхідних заходів, щоб зробити ваше виробництво більш ефективним.